ΕΝΑΣ ΜΕΤΡ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

Jul 06, 2016 2038
Published in MR. POSH

Θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος ζαχαροπλάστης των Παρισίων, ενώ άλλοι τον αποκαλούν "σταρ της Μονμάρτης". Είναι ο Arnaud Larher, ο οποίος αποκτά φανατικούς γαστρονομικούς θαυμαστές με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε όλον τον κόσμο.

 

Rate this item
(3 votes)

 

Τώρα το αθηναϊκό -και όχι μόνο- κοινό έχει τη μοναδική ευκαιρία να γευθεί τα υπέροχα -σαν μεταξωτά πέπλα- ανάλαφρα γλυκά του, και μάλιστα στην καρδιά της πόλης μας, στα δύο ιστορικά ξενοδοχεία του κέντρου, τη Μεγάλη Βρεταννία και το King George.

 

 

Δεν είναι τυχαίο που ο Arnaud Larher στα 28 του εξελέγη από τον οδηγό Champerard ως ο «Καλύτερος Ζαχαροπλάστης της Χρονιάς», ενώ 7 χρόνια αργότερα κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου εργάτη της Γαλλίας» (Meilleur Ouvrier de France), η πιο σημαντική γαλλική διάκριση που χρονολογείται από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης.

 

 

Ήταν εύλογο, λοιπόν, να επιλεγεί ο Arnaud Larher από τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία, ώστε να δημιουργήσει για πρώτη φορά στη σταδιοδρομία του ένα sur mesure μενού από γλυκά και επιδόρπια ειδικά -και αποκλειστικά- για τον κατάλογο της Μεγάλης Βρεταννίας και του King George, σαν άλλος “μόδιστρος” της haute couture.

 

 

Πρώτη στάση του καλοκαιρινού μας ταξιδιού στην άκρατη απόλαυση το δροσερό Winter Garden της Μεγάλης Βρεταννίας, μια πραγματική όαση σε ένα πολύβουο κέντρο της πόλης που δεν σταματά να ανακαλύπτει νέους “προορισμούς”.

 

GB WG

 

 

Ξεκινώ με ένα cocktail βασισμένο στο gin και τον ανανά, ώστε να χαλαρώσω κατόπιν μιας έντονης και κοπιαστικής ημέρας. Έτσι, θα έχω το μυαλό και τις αισθήσεις μου καθαρές να καταλάβω κάθε νότα των απολύτως ισορροπημένων γλυκών του Larher που πρόκειται να δοκιμάσω. 

 

 

GB COCKTAIL

 

 

Όλα εδώ είναι ιδιαιτέρως προσεγμένα -όχι ότι κανείς θα είχε μικρότερη βέβαια προσδοκία από το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας- από τα Versace πορσελάνινα πιάτα με τη Μέδουσα που λατρεύω μέχρι το άψογο service, το οποίο δεν είναι επιτηδευμένα ευγενικό, αλλά πραγματικά εξυπηρετικό.

 

 

GB VERSACE

 

 

Νομίζω πως οι λέξεις, όμως, δεν μπορούν να περιγράψουν άλλο αυτήν την πανδαισία των χρωμάτων και των γευστικών συνδυασμών, πολλές φορές και ανύποπτων, όπως ο άνθος αλατιού στην πραλίνα, γι’ αυτό και περνάω στο φωτογραφικό μου αφιέρωμα με την μεγάλη προτροπή να μην χάσετε αυτό το εξαιρετικό “πέρασμα” στην υψηλή ζαχαροπλαστική του Larher:

 

 

GB CHARLOTTE IPAD

 

 

GB CHARLOTTE

 

 

GB TARTE IPAD

 

 

GB TARTE

 

 

Ο Arnaud Larher είναι επιπλέον και chocolatier, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μην δοκιμάσετε την εξαιρετική του σοκολάτα, ένα αληθινό "ποίημα" για τον ουρανίσκο μας!

 

 

GB CHOCOLAT IPAD

 

 

GB CHOCOLAT

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον διάσημο ζαχαροπλάστη;

Δείτε το.. Sweet Arrival!