ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ TEDXKIDS@ILISSOS ΜΕ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗ SWAROVSKI HELLAS

Dec 20, 2015 1217
Published in MR. POSH

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη το 1ο TEDxKids@Ilissos με πλατινένιο χορηγό τη Swarovski Hellas,  η οποία αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της σε έργα κοινωνικής ωφέλειας. 

Rate this item
(1 Vote)

 

 

Η ημερίδα ξεκίνησε στην ώρα της, όπως ο θεσμός μας έχει συνηθίσει να τιμά τον χρόνο μας. 

 

O Nίκος Φραγκιάς ήταν ο αφηγητής ανοίγοντας και κλείνοντας την ημερίδα με την στεντόρια φωνή του και τα εμψυχωτικά του λόγια.

 

Αρχικά, ο 10χρονος Σπύρος Πλέσσας μας αφηγήθηκε όμορφες ιστορίες που έχει πλάσει ο ίδιος σε κόμιξ.

 

Στη συνέχεια, η Αγγελική Σταματακοπούλου μας αποκάλυψε πως "όλη η αλήθεια κρύβεται στα παραμύθια", συγκινώντας μας με παραμύθια για μικρούς, και κυρίως μεγάλους. Γιατί, όπως μας είπε, τα παραμύθια απευθύνονται περισσότερο στους ενήλικες.

 

Από την Susana Noemi Abigador κράτησα την πολύτιμη αποφθεγματική της φράση: "η ομάδα είναι σαν ένα βαρέλι με διαφορετικά σταφύλια μέσα που ζυμώνονται και βγάζουν κάτι νέο".

 

Τη σκυτάλη πήρε ο μικρός Βαγγέλης Παπαδημητρίου, ο οποίος μας παρότρυνε να ξεπερνάμε τους φόβους μας με αυτοπεποίθηση!

 

Ο χαρισματικός μαθητής Παναγιώτης Καστερούδης αναφέρθηκε στα master classes, και το πως μέσω αυτών βρήκε τον προσανατολισμό του και αγάπησε ξανά το σχολείο.

 

 

Από τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι πως -επειδή ζούμε στην εποχή της πληροφορίας- η βιωματική μάθηση είναι αυτή που μπορεί να μας προσφέρει σήμερα τις σύγχρονες εκπαιδευτικές λύσεις, ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών.

Ας μην ξεχνάμε πως ο καλύτερος τρόπος μάθησης είναι μέσα από το παιχνίδι, όπως εξάλλου υποστήριζε και ο Πλάτωνας τόσους αιώνες νωρίτερα!  

 

Το ίδιο υποστήριξε και ο Μάρκος Ζάγκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενεργητική μάθηση με την προτροπή: "μην εξαναγκάζετε τα παιδιά να μάθουν, αλλά παίξτε μαζί τους".

 

Για εμένα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ομιλίες ήταν αυτή της Άσπας Τσαμαδή, η οποία δημιούργησε το "Aspa online", ένα blog για τη μητρότητα, επειδή έβλεπε πως οι celebrities, τα περιοδικά, η τηλεόραση και οι διαφημίσεις "πλασάρουν" μια πλαστή εικόνα για τις μαμάδες και την οικογένεια.

Μια δήθεν τέλεια εικόνα που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. 
Έτσι, η Άσπα μέσω του προσωπικού της blog μοιράζεται αληθινές ιστορίες και εμπειρίες με άλλους γονείς.

 

 

Το ‪#‎tedxkidsilissos‬ έκλεισε με τον Γιώργο Χατζηπαύλου και τα παιδιά on stage!

 

 

H συμβολή της Swarovski στην πραγματοποίηση του #‎tedxkidsilissos‬ ήταν καταλυτική, ειδικά αυτήν την εποχή που τέτοιου είδους εκδηλώσεις μεταφέρουν ιδέες και δίνουν κίνητρο και ελπίδα!

 

 

 

  • Image Gallery