ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: SWAROVSKI Kristallwelten

May 28, 2015 1299
Published in MR. POSH

Η Swarovski παρουσίασε μια νέα σειρά καινοτόμων κτηρίων και εκθεμάτων, ως μέρος μιας σημαντικής επέκτασης της Kristallwelten ή αλλιώς του «Κρυστάλλινου Κόσμου», ο οποίος βρίσκεται στο γραφικό χωριό του Wattens στην Αυστρία, όπου η οικογενειακή επιχείρηση ιδρύθηκε πριν από 120 χρόνια.

Rate this item
(1 Vote)

 

Η ανακαίνιση συγκροτημάτων έκτασης 7,5 στρεμμάτων χρησιμοποιώντας για υλικά κρύσταλλα Swarovski, αντανακλά τη στενή συνεργασία της εταιρείας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών με κορυφαίους σχεδιαστές, ξεκινώντας από τους John Pawson, Tom Dixon και Zaha Hadid μέχρι και τους Naoto Fukasawa, Arik Levy και Ross Lovegrove.

 

Η νέα πιο εντυπωσιακή προσθήκη στο τοπίο των Άλπεων είναι ένας πολύπλευρος και κατακόρυφος πύργος με μια γυάλινη πρόσοψη που σχεδιάστηκε στο Όσλο από την αρχιτεκτονική εταιρεία Snøhetta. Στο εσωτερικό υπάρχει μια σειρά από διάφορες ζώνες σχετικές με διασκέδαση, συμπεριλαμβανωμένου ενός τεράστιου τραμπολίνο και ένα ιλιγγιώδες 14μετρο δίχτυ αναρρίχησης, τοποθετημένο πάνω από τέσσερις ορόφους. Τα παράθυρα 360 μοιρών μετατρέπουν το χώρο σε "παιδική χαρά" στον αέρα, που περιβάλλεται από χιονισμένα βουνά.

 

Επίσης, ανατέθηκε στη Snøhetta να δημιουργήσει μια νέα καφετέρια και ένα εστιατόριο στην είσοδο του συγκροτήματος. Τα παραπάνω οργανικά χαμηλωμένα από καμπυλωτό σκυρόδεμα, προσφέρουν θέα πάνω από ένα σύγχρονα διαμορφωμένο κήπο, ο οποίος διαθέτει μία ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση 1.400 τετραγωνικών μέτρων το ´´Crystal Cloud'', από τον Γάλλο καλλιτέχνη Andy Cao και τον Βιετναμέζο Xavier Perrot. Τα ασημο-γκρι σύννεφα, που "επιπλέουν" πάνω από μία καθρεφτισμένη πισίνα, διακοσμήθηκαν χειρωνακτικά με πάνω από 800.000 κρύσταλλα σε 3 διαφορετικά μεγέθη.

 

Μεταξύ των πέντε νέων δημιουργικών εκθεμάτων αναδεικνύεται η νέα δουλειά από το Βρετανικό δημιουργικό δίδυμο Fredrikson Stallard. Το λεγόμενο «Εδέμ» είναι ένα δάσος ορειχάλκινων κατασκευών και κρυστάλλινων γλυπτών που συμβολίζουν εξωτικά άγρια ζώα πίσω από έναν ψηφιακό καταρράκτη. Ο Νότιο-Κορέατης καλλιτέχνης Lee Bull παίζει, επίσης, με τις έννοιες των σύγχρονων ουτοπικών τοπίων με «Into Lattice Sun», με βάση μια υπερυψωμένη γέφυρα που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για να διασχίσουν τον κόσμο των κρυστάλλινων γλυπτών.

Σε άλλο σημείο, το στούντιο εργασίας του ''Wunderkammer'' παρουσιάζει έναν εκθεσιακό χώρο εμπνευσμένο από το χάος της σύγχρονης κοινωνίας.

 

  • Image Gallery