ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΤΣΑΝΗ "ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!"

Jul 04, 2016 2049
Published in MR. POSH

Συνάντησα την κ. Γεωργία Καρτσάνη στο γραφείο της στη Γλυφάδα, όπου και συζητήσαμε -μεταξύ άλλων- για την πορεία των ηγετών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς και για την κρατική πολιτική απέναντί τους.

Rate this item
(1 Vote)

 

 

Συστήνοντας στο ευρύ κοινό την κ. Γεωργία Καρτσάνη, θα έλεγα πως είναι η ιδρύτρια και CEO της SARGIA Partners Ελλάδας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πάροχο υπηρεσιών ανάπτυξης ηγεσίας σε σχέση με την επιχειρηματική στρατηγική. Επίσης, είναι ιδρύτρια των Παραρτημάτων της Ελλάδας και της Ρουμανίας του διεθνούς, μη κερδοσκοπικού οργανισμού, CEO Clubs. Τέλος, είναι πιστοποιημένη Master Coach απότο Behavioral Coaching Institute (BCI) και μέλος του NeuroBusiness Group of Coaches των ΗΠΑ.

 

 

Αυτό που κυρίως θαυμάζω σε αυτήν την γυναίκα πέρα από την ηρεμία που αποπνέει σε δυναμικό συνδυασμό με τις ηγετικές της ικανότητες είναι πως η διεθνής της σταδιοδρομία περιλαμβάνει μια ολόκληρη δεκαετία στον κλάδο των υπηρεσιών περί αναζήτησης στελεχών, καθώς και 20 χρόνια εμπορικής πείρας στους κλάδους των καταναλωτικών, βιομηχανικών και τεχνολογικών προιόντων, σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή από τις εταιρείες Stanton Chase, 3M, Philip Morris, TYCO και WR Grace.

 

 

 

-Καλησπέρα σας κ. Καρτσάνη. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρισκόμαστε εδώ και θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα κατά την άποψή μου θέματα περί επιχειρηματικότητας και ηγεσίας.

-Καλησπέρα Τάσο! Χαίρομαι κι εγώ παρομοίως για αυτήν την ευκαιρία!

 

 

-Για να ξεκινήσουμε, θα ήθελα να σας ρωτήσω τί περιλαμβάνει το ημερήσιό σας πρόγραμμα;

-Η ημέρα μου ξεκινά νωρίς, καθώς μου αρέσουν τα πρωινά και πράγματι τότε έχω τις καλύτερες ιδέες! Είναι πολλές οι φορές που ανοίγω το γραφείο 7.30 το πρωί για να οργανώσω το μυαλό και το πρόγραμμά μου πριν έλθουν οι άλλοι στη δουλειά. Επιδιώκω να φεύγω κατά τις 7.00μμ. Ωστόσο, πολλά Σαββατοκύριακα γίνονται working days, με διάβασμα και ειδικά projects. Έτσι είναι ευθυγραμμισμένη και η εταιρεία: είμαστε early risers, και τα σημαντικά μας ραντεβού -όσο είναι εφικτό- τα προγραμματίζουμε πρωινά. Θεωρώ καθαρά δική μου επιλογή το πρόγραμμά μου: μου αρέσει αυτό που κάνω, καθώς και οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι, αφού με γεμίζουν με θετική ενέργεια!

 

 

 

-Πώς εξισορροπείτε την προσωπική σας ζωή με τη δουλειά;

-Επειδή η δουλειά μου είναι ταυτόχρονα και το χόμπι και το πάθος που με κάνει να νιώθω ότι υπηρετώ ένα μεγάλο σκοπό, δεν θα έλεγα ότι τα ισορροπώ πολύ καλά, με αποτέλεσμα να τα συγχέω και να παραμελώ πολλές φορές την υγεία μου, τους φίλους μου, τη διασκέδασή μου και άλλα σημαντικά..


 

 

-Πώς αντιμετωπίζετε το στρες της ημέρας;

-Χρησιμοποιώ το πιο αποτελεσματικό «φάρμακο», το mindfulness.

Με ηρεμεί και με φέρνει στο “κέντρο” μου βάζοντας τα πράγματα στη πραγματική τους διάσταση. 

Επίσης, ένα γρήγορο περπάτημα στη παραλία με γαληνεύει, καθώς και οι δημιουργικές συζητήσεις με θετικούς ανθρώπους.

 

 

-Τί συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να διαμορφώσει το ιδανικό περιβάλλον εργασίας;

-Θα του έλεγα να  δημιουργήσει και να ασχοληθεί με κάτι που δίδει αξία στο κόσμο αυτό.

Επίσης, να επιλέγει συνεργάτες με ιδίες ή παρόμοιες αξίες, και τέλος να διαμορφώσει ένα όμορφο, ποιοτικό και λειτουργικό περιβάλλον εργασίας.

 

 

-Εάν μπορούσατε να αλλάξετε ένα πράγμα άμεσα, ποιό θα ήταν αυτό;

-Θα άλλαζα την πολιτική ηγεσία μας, ώστε να γινόταν υποστηρικτική προς την επιχειρηματικότητα, να δημιουργούσε όραμα για τη μελλοντική ευημερία της χώρας μας και με πλαίσιο αυτό να ενέπνεε για επενδύσεις και τις νεότερες γενιές που επιζητούν μια επαγγελματική σιγουριά και κατεύθυνση. 


 

 

-Ποιά είναι η πρώτη σας προτεραιότητα στην εργασία σας;

-Να εμπνέω τους άλλους και να εμπνέομαι για δημιουργία. Η έμπνευση μου δίνει το κουράγιο να προχωρώ μπροστά αψηφώντας τις δυσχέρειες του εξωτερικού περιβάλλοντος.  

 

 

-Ποιό είναι το όραμά σας για το μέλλον;

-Εμπνέω  τους γύρω μου προς ανάπτυξη ευρύτερης νόησης – με αυτογνωσία,  όραμα  και  προσαρμοστικότητα. Στηρίζω τους ηγέτες μας  για  να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και καλύτεροι  άνθρωποι, οι οποίοι στη συνέχεια κάνουν καλύτερο το κόσμο μας. Στα επόμενα 3 χρόνια ανοίγω 5 ακόμα γραφεία  SARGIA Partners για την καλύτερη κάλυψη των leadership transformation αναγκών οργανισμών στη περιοχή ΕΜΕΑ.   

Και το σπουδαιότερο: Doing  business with loved ones while learning together and having fun!

 

 

-Νιώθετε ακόμα δημιουργική για νέα πράγματα;

-Η απόλυτη πνευματική και ψυχική μου σύνδεση με το αντικείμενο της επιχείρησής μου και τους συνεργάτες μου μού δίνει ώθηση να δημιουργώ για να μεγιστοποιώ την αξία που προσφέρω στους ανθρώπους. 

Δεν φαντάζεσαι τι ικανοποίηση σου δίνει να αλλάζεις τη ζωή και την πορεία ενός ηγέτη ή μιας επιχείρησης προς το καλύτερο!  

Θεωρώ αυτό που κάνω ευλογία, και γι’ αυτό ευχαριστώ τον Θεό που με αξιώνει να το κάνω!