Μακεδονικος Χαλβας: Πρωταγωνιστης στο τραπεζι της Καθαρας Δευτερας!

Feb 10, 2015 543
Published in Food

Μπορεί οι καιροί να αλλάζουν ωστόσο κάποιες αξίες παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, όπως τα παραδοσιακά έθιμα της Καθαράς Δευτέρας.

Rate this item
(1 Vote)

 

Η γιορτινή αυτή μέρα αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να βρεθούμε με τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς γύρω από το γιορτινό τραπέζι, να πετάξουμε χαρταετό και συνοδεία μουσικής και χορού να συνεχίσουμε μια παράδοση ετών με κέφι και μεράκι!

Κάποτε, το τραπέζι αυτό βρισκόταν στην εξοχή, σήμερα όμως μπορεί να στρωθεί οπουδήποτε! Σε αυλές, βεράντες, κήπους, μπαλκόνια, στο σπίτι ή σε πικ νικ στην ύπαιθρο, όλη η παρέα μαζεύεται για να συνεχίσει την όμορφη αυτή παράδοση και να απολαύσει νηστίσιμα μεζεδάκια, λαγάνα και φυσικά… Μακεδονικό Χαλβά, το πιο υγιεινό νηστίσιμο γλυκό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της παράδοσης και έχει ταυτιστεί με τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Ο πατροπαράδοτος αυτός τρόπος παραγωγής σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, έχουν σαν αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά, που δίνει μια ξεχωριστή γλύκα και νοστιμιά στο νηστίσιμο τραπέζι… γεύση που εδώ και 90 χρόνια τον έχει αναδείξει πρώτο στην καρδιά μας και απόλυτο πρωταγωνιστή στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!