ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Απωλεια βαρους, μα τι κανω λαθος;;

Feb 27, 2015 565
Published in Food

Συνεχίζουμε να ξεσκεπάζουμε συνήθειες οι οποίες καταφέρνουν συστηματικά να καταστρέφουν την προσπάθεια σας για απώλεια βάρους, έστω κι αν γίνονται ανεπαίσθητα:

Rate this item
(2 votes)

 

5. Τρώτε γλυκό ή περισσότερο φαγητό μετά τη γυμναστική διότι νιώθετε πως το αξίζετε. Δυστυχώς μόλις εξισορροπήσατε την υπέροχη απώλεια θερμίδων που είχε δημιουργηθεί με την άσκηση! Η διαχείριση βάρους είναι θέμα ισορροπίας, του λεγόμενου ενεργειακού ισοζυγίου: Το βάρος σας αυξήθηκε λόγω της μεγαλύτερης πρόσληψης θερμίδων από αυτές που καίγατε καθημερινά, πιθανότατα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν τρώτε όσες θερμίδες καίτε, το βάρος σας θα παραμείνει ίδιο. Προκειμένου να χάσετε βάρος, πρέπει η ενέργεια που καίτε μέσω της κινητικότητας και άσκησης να υπερβαίνει την ενέργεια που προσλαμβάνετε μέσω της τροφής – τουτέστιν και με απλά λόγια, να καίτε περισσότερο απ’ όσο τρώτε, ή / και να τρώτε λιγότερο απ’ όσο καίτε!

6. Βλέπετε το δέντρο και όχι το δάσος, από διατροφικής άποψης. Αποφεύγετε π.χ. δημητριακά με “αμαρτωλές” νιφάδες σοκολάτας για πρωινό για να μην χαλάσετε υποτίθεται τη σιλουέτα σας, ταυτόχρονα όμως καταλήγετε να τρώτε πολλά γλυκά ή και μεγάλη ποσότητα φαγητού, και απέχετε από οποιαδήποτε μορφή σωματικής άσκησης. Ξεχάστε τα “μη” και τα “δεν πρέπει”. Δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές. Να θυμάστε πως τίποτα δεν παχαίνει, παρά μόνο η υπερβολή. Απολαύστε λοιπόν όλες τις αγαπημένες σας γεύσεις με μέτρο υπό την καθοδήγηση του διαιτολόγου-διατροφολόγου σας, εντρυφώντας συνολικά σε σωστές συνήθειες διατροφής και τρόπου ζωής που θα αντικατοπτριστούν αυτόματα και στο νούμερο της ζυγαριάς σας. Να θυμάστε ότι η συνήθεια είναι αυτή που μετράει, όχι η εξαίρεση: Δηλαδή, αν τρώτε μικρή ποσότητα γλυκού δύο φορές την εβδομάδα όντες κατά τ’ άλλα συνεπέστατοι ως προς τις διατροφικές σας συνήθειες, η προσπάθεια σας για απώλεια βάρους δεν θα επηρεαστεί. Κατ’ αντιστοιχία, αν γυμνάζεστε μόλις δύο φορές την εβδομάδα, το όφελος θα είναι ελάχιστο.

7. Νιώθετε πως έχετε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια απώλειας βάρους δίχως αποτέλεσμα και άρα έχετε καταθέσει τα όπλα όντες πλήρως απογοητευμένοι και αποθαρρυμένοι. Η έλλειψη κινήτρου και η λανθασμένη ψυχολογία ως συνέπειες προηγούμενων αρνητικών εμπειριών προσπάθειας μείωσης βάρους σαφέστατα δύνανται να σαμποτάρουν την εκ νέου προσπάθεια σας, μια και είστε πλέον αρνητικά προκατειλημμένοι πως δεν θα τα καταφέρετε ή πως κανένας ειδικός δεν μπορεί να σας βοηθήσει. Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής με στόχο την απώλεια βάρους δεν είναι και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι στερητικό ή βασανιστικό. Έχετε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι ο/η διαιτολόγος-διατροφολόγος που θα επιλέξετε μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τον στόχο σας και μη διστάσετε να καταφύγετε στις επιστημονικές γνώσεις και συμβουλές του/της οποιαδήποτε στιγμή ακολουθώντας παράλληλα τις πολύτιμες διατροφικές του/της συστάσεις.

Αδαμίδου Ιωάννα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος & Βιολόγος
mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook: Ioanna Adamidou