ΔΙΑΙΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ; ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Apr 29, 2016 644
Published in Food

Πάσχα VS Δίαιτα:

Τί να κάνω;;

Rate this item
(0 votes)

 

Πώς μπορούμε να απολαύσουμε τα Πασχαλινά εδέσματα διατηρώντας παράλληλα την γραμμή μας;

 

Το Πάσχα τίποτε δεν απαγορεύεται και τίποτε δεν παχαίνει παρά μόνο η υπερβολή. Ας μην μιλήσουμε λοιπόν για “απαγορεύεται”, ας μην επικεντρωθούμε στο τι να μην κάνουμε, αλλά πού είναι καλό να στοχεύσουμε τις εορταστικές τούτες ημέρες:

  • Συνοδεύστε τα ψητά με μια δροσερή σαλάτα επιλογής σας με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο ή με δροσιστικό dressing γιαουρτιού.
  • Τσουγκρίστε 1-2 ποτηράκια κρασί στο Πασχαλινό γεύμα με την οικογένεια και τους φίλους σας!
  • Τοποθετήστε χρονικά τα γεύματα και σνακ ανά 3-4 ώρες, ακόμη και όταν είστε με παρέα. Καλό είναι να δειπνείτε ελαφρά και το αργότερο κατά τις 10μμ για να χωνέψετε εγκαίρως πριν τον ύπνο – πιο αργά θα είναι αργά για όλους. Εξαίρεση αποτελεί το βράδυ της Ανάστασης χάριν παράδοσης!
  • Τοποθετήστε το γλυκό το απόγευμα, είτε μόνο του είτε μαζί με ένα φρούτο, αντί αμέσως μετά από ένα βαρύ μεσημεριανό γεύμα.
  • Μπορείτε να καταναλώσετε έως 5 κόκκινα αυγά την εβδομάδα της Διακαινησίμου (εβδομάδα που ξεκινά από Δευτέρα του Πάσχα) – ως πρωινό με μια φέτα ψωμί, ή σε μια πολύχρωμη δροσερή σαλάτα ως βραδινό.
  • Θυμηθείτε τα λαχανικά, τα όσπρια, τα ζυμαρικά και το ψάρι τις μέρες μετά την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα.
  • Ένας αναζωογονητικός περίπατος στα σοκάκια, στο χωριό, στο νησί, στην φύση, κάθε μέρα, μαζί με ένα δροσερό απογευματινό φρούτο επιλογής σας.
  • Ναι στην απόλαυση και καλή παρέα το Πάσχα, ταυτόχρονα προσοχή στην υπερκατανάλωση και τις υπερβολές, ειδικά στην μετάβαση από την πιο λιτοδίαιτη διατροφή της Μεγάλης Εβδομάδος στο πλουσιοπάροχο Πασχαλινό τραπέζι, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το στομαχάκι και ταραχθεί η γαστρεντερική λειτουργία.

 

Ε ναι λοιπόν, “παντρεύεται” μια χαρά το Πάσχα με τους διατροφικούς σας στόχους, αρκεί να συνδυάσετε την απόλαυση και καλοπέραση όχι με την υπερβολή στην ποσότητα, αλλά με την ποιότητα στις οικείες αγαπημένες Πασχαλινές γεύσεις, την όμορφη παρέα και την χαλάρωση.

 

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!

#poshfood #poshEaster

 

Αδαμίδου Ιωάννα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος & Βιολόγος