ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Sep 02, 2015 581
Published in Food

Επιστροφή στην πόλη!

Rate this item
(1 Vote)

Oι περισσότεροι από εμάς έχουμε επιστρέψει στην πόλη ή τελοσπάντων στην βάση μας, προσπαθώντας να βάλουμε σε τάξη τόσο το σπίτι όσο και τη διατροφή μας. Όπως κι αν πράξαμε διατροφικά στις καλοκαιρινές διακοπές, το μόνο σίγουρο είναι ότι τις απολαύσαμε, η δε επάνοδος στην καθημερινότητα είναι η αφορμή για μια καινούρια αρχή!

 

Η καθημερινότητα είναι συνήθως ταυτισμένη με συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες. Εάν οι δικές μας ανέκαθεν ήταν θετικές, μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο – εάν όμως πέφταμε συχνά σε ατασθαλίες στον κικεώνα του φόρτου εργασίας, τώρα είναι η ιδανική στιγμή να αναθεωρήσουμε τα περί διατροφής και άσκησης έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ευεξία και καλή υγεία συν ένα φυσιολογικό βάρος όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

 

  • Ξυπνήστε με ευχάριστη μουσική και ένα καλό πρωινό, κάθε πρωινό! Δημητριακά με γάλα, μια φέτα ψωμί με ταχίνι και μέλι, μια μπάρα δημητριακών ή ένα κομμάτι σπιτική πίτα με ένα δροσερό ποτήρι ελαφρύ γάλα ή φρέσκο χυμό. Ο καφές δεν αποτελεί από μόνος του πρωινό γεύμα, αλλά μπορεί να το συνοδεύει εφόσον επιθυμείτε.
  • Καθαρίστε καλά το ψυγείο σας προτού κάνετε την πρώτη επίσκεψη στο supermarket. Τώρα επίσης είναι μια καλή ευκαιρία για απόψυξη.
  • Φροντίστε να επισκεφθείτε το supermarket χορτάτοι και όχι νηστικοί. Θα αποφύγετε έτσι σαφώς ευκολότερα περιττές αγορές τροφών με υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο π.χ. τσιπς, μπισκότα, παγωτά.
  • Αντικαταστείτε το κολύμπι και τις ρακέτες στην παραλία με μια μορφή άσκησης που να απολαμβάνετε στην πόλη: καθημερινό περπάτημα τις πιο δροσερές στιγμές της ημέρας, ασκήσεις σε δροσερό περιβάλλον στο σπίτι, yoga, pilates, γυμναστήριο, χορός, κάποιο άθλημα.
  • Μάθετε ή διαμορφώστε εάν έχετε την δυνατότητα το ωράριο εργασίας σας έτσι ώστε να έχετε χρόνο για ξεκούραση και σωματική άσκηση σε καθημερινή βάση.
  • Καθιερώστε έξτρα ξεκούραση, μια ιδιαίτερη δραστηριότητα, συν περιποίηση προσώπου και σώματος τα Σαββατοκύριακα, ή και πιο συχνά εάν μπορείτε!
  • Επιλέξτε χυμό, ανθρακούχο νερό με μια φέτα λεμόνι, ή ένα ποτήρι κρασί στις εξόδους σας.
  • Μην παραλείπετε να ξεδιψάτε με άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, και συνεχίστε τούτη την συνήθεια και μέσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα!
  • Εάν συνηθίσατε να καταναλώνετε παγωτό ή κάποιο γλυκό κάθε μέρα στις διακοπές, μειώστε τούτη την συνήθεια σε 2-3 φορές την εβδομάδα.
  • Απωθήστε κάθε μορφή άγχους φέτος!

 

Sit back and relax with #poshfood

 

Αδαμίδου Ιωάννα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος & Βιολόγος
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.